……………soms loop ik té ver vooruit in de tijd, en kijkt iedereen mij glazig aan……. Als Waterman heb ik daar blijkbaar mee te leven…

1977: Ik win de eerste prijs op Aruba op een Science Fair: met het concept om zoet water te destilleren via omgekeerde osmose in plaats van om het zoute water te destilleren. (Omgekeerde osmose vergt veel minder energie)….
Nu is deze techniek dé standaard in de wereld….

1977: Science Fair Aruba

2000-2004: Bij Nuon Renewable werken we aan de bewustwording binnen ons eigen bedrijf en bij onze omgeving over de bevindingen van het IPCC over de klimaatveranderingen en onze rol daarin met de toename van CO2 uitstoot. We introduceerden Natuurstroom (zon/wind/water) en ik was de projectleider voor Groen Gas. Daarnaast hadden we een denktank (met oa Bodyshop, Ikea en Maersk) en Masterclasses om ons bedrijf op vrijwillige basis CO2 reductieplannen door te laten voeren…. We hadden toen een keer Jan Pronk op bezoek en hij was impressed (“Ik heb mij in mijn politieke leven ingezet om regels te bedenken om bedrijven te dwingen milieuvriendelijk te werk te gaan, en hier ontmoet ik een bedrijf dat vrijwillig verdergaande maatregelen neemt, vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid… Ik val bijna van mijn geloof af…”)

In 2014 ben ik staand gaan spreken in de gemeenteraad.. (iedereen gaf normaliter zijn bijdrage zittend, vanaf zijn of haar eigen plek).
En dat staande spreken vanaf mijn zitplaats gaf allerlei hilarische problemen… alleen mijn buik was nog in beeld, en de microfoon (op zo’n tafelstandaard) was erg prominent zichtbaar voor mijn kruis….
Maar er bleek ook ruimte: waar eerst werd gezegd dat het aanpassen van het video opname systeem duizenden euro’s zou kosten (en dat vond ik zonde van ons gemeenschapsgeld), bleken de bode’s uiteindelijk zo inventief om “mijn” camera wat uit te zoomen naar de breedbeeldstand, zodat ik wél staande helemaal in beeld kwam… Met als bijkomend voordeel dat mijn beide collega’s ter rechter en linkerzijde altijd geïnteresseerd mee moesten luisteren, omdat zij daardoor óók in beeld kwamen.

23 september 2014: Ik hoop dat de boodschap óók is blijven hangen!

In die periode heb ik wethouders opgeroepen om ook eens wetten “los te laten”. Met andere woorden: om de wetten (en verordeningen op gemeentelijk niveau) op hun intentie toe te passen en niet volgens de letter van de wet na te leven. Dat vergt lef van het ambtelijk apparaat (en mijn ervaring is dat die kernkwaliteit in de basis wel aanwezig is, maar door de bestaande cultuur van raad naar B&W en vandaar uit naar de ambtenaren vaak niet wordt gewaardeerd). Dat heeft ertoe geleid dat ik na 4 jaar deze systeem wereld voor gezien hield en me op directe veranderingen in de maatschappij, onze leefwereld ben gaan concentreren…

2019: Relaties: Onze maatschappij is geen loshangend zand van individuen. Sommige landen zijn meer georganiseerd zoals bijen en koralen: samenlevingen, waarin het collectief belangrijker is dan het individu. Maar ook in super individuele landen zoals Amerika kan men niet zonder relaties.

De verbinding met jezelf, de verbinding met de ander, de verbinding met de omgeving, de verbinding met het universum/natuur/hogere macht: Die zijn essentieel: Dat inspireert ons om de zingeving van ons bestaan te ontdekken en ieder van ons geeft daar zijn/haar eigen vorm aan.

In mijn werk bij Infinite Inspiration en in mijn maatschappelijke bijdrage aan het Spiritueel Innovatiefonds geef ik invulling aan.

24 september 2019: ….. had ik een heel diepgaand en persoonlijk gesprek over ethische relaties in de privé sfeer, en hoe je daar vorm aan kunt geven… Dank j voor je aanwezigheid, gezelligheid en reflectie!
Bijzonder dat juist een Amerikaans stel (hyperindividueel, in mijn vooroordeel) daar vanuit eigen ervaringen over deelt. Ook voor monogame relaties, zeer leerzaam! Hoe geef ik vorm aan mijn relatie met mijn significant other (of others).

Hoe verhoud ik mij in mijn (al of niet monogame) relatie?


En aanstaande maandagavond, 30 september ga ik met een prachtige groep mannen aan de slag. Verkennen op welke wijze we onze archetypen, die we allemaal in ons hebben, op een positieve wijze kunnen manifesteren: De Koningsenergie, de Krijgers energie (in de positieve zin), de Magiërs energie en de Minnaars energie. Voor geïnteresseerde mannen: Er is nog een plekje voor je vrij!


Ik ben heel benieuwd hoe de wereld er over 15 jaar uitziet! Maar ik ben er inmiddels wél van overtuigd dat iedereen, ook jij en ik, daar een wezenlijke bijdrage aan kan leveren!

En al deze overpeinzingen, na een facebook herinnering van een bericht uit 2014 wat ik destijds had gepost….

Ik wens jou, lezer, heel veel plezier en inspiratie met jouw wezenlijke bijdrage aan de maatschappij!

De Vlierhof: International Brotherhood Festival, september 2017Tjwan Oei
25 september 2019

NB……………… en in de oudere foto’s herken ik mijn ontwikkeling in naamgeving: Van Ronnie/Ronny via Ron naar Tjwan, mijn oorspronkelijke, Chinese naam.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.