Het begon op 23 september 2014 in de raadszaal van de gemeente Rheden. Het is daar meestal de gewoonte zittend je verhaal te doen.

Naar mijn mening kan je veel beter staande je standpunt uitdragen. De toehoorders zien je lichaamstaal en je kunt veel beter ademen. Uit respect voor de onderwerpen en voor de toehoorders ben ik gaan staan.

Meerderen hebben me aangeraden te wachten tot de techniek ervoor geschikt zou zijn. Ik zit zelf in de raadswerkgroep “Nieuwe Bestuursstijl”. Misschien zou die een voorstel kunnen doen, waarmee in 2015 wellicht iets kan veranderen.

Toen een journalist van de Gelderland (Marc van Onna), vanuit thuis de raadsvergadering van 23 september 2014 wilde volgen, tweette hij:

tweet 23-09-214 buikspreker

Dat werd later opgepikt door de Gelderlander voor een kort artikel:

buikspreker

Mijn collega raadslid van de PvdA had vervolgens een ludieke actie in petto. Tijdens de raadsvergadering van 4 november 2014 bood hij een foto aan, zodat de kijkers thuis niet tegen mijn buik aan hoefden te kijken.

foto mehmetMehmet Sahan (Raadslid PvdA en buurman tijdens de raadsvergaderingen) biedt op 4 november 2014 een foto aan.

De technische staf van de gemeente was echter nóg sneller en had die avond de camera al zodanig uitgezoomd dat ik wel volledig in beeld kan zijn:

2014-11-5 geen buikspreker meer

Moraal van het verhaal? Doe gewoon je ding, het systeem past zichzelf uiteindelijk toch wel aan.

Hiermee is het “buikspreek” hoofdstuk afgesloten, en kunnen we ons helemaal wijden waar het écht om gaat: de belangen van de inwoners van de gemeente Rheden behartigen en dan speciaal voor die bewoners die daar zelf minder toe in staat zijn.

En zoals voor mij gebruikelijk: ik zal dat staande blijven doen!

Ron Oei
november 2014

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.